Hus Forbi søger en journalistpraktikant i 12 måneder

Som journalistpraktikant hos Hus Forbi kommer du til at arbejde som journalist på et frit og uafhængigt månedsblad med fokus på de mest udsatte mennesker i det danske samfund. Du kommer til at være på en arbejdsplads, der bringer dig rundt i enhver afkrog af landet, alt efter hvor historierne er.

 

Du kommer også til at arbejde flermedialt og bidrage til et nyt digitalt projekt, der handler om de samme mennesker, men som udbreder kendskabet til dem og slår på tromme for avisen på diverse platforme med videoer og podcasts.

 

Hus Forbi er en månedsavis, som udkom første gang i 1996. Avisen sælges på gaden af hjemløse, tidligere hjemløse og socialt udsatte, som i nær fremtid også skal medvirke til at producere 50 procent af det redaktionelle indhold i avisen i samarbejde med redaktionen. Alle redaktionelle medarbejdere arbejder tæt sammen med socialt udsatte mennesker og støtter dem i at arbejde journalistisk og sørge for, at det bliver deres vinkel på tilværelsen, som vi bringer videre til læserne.

Avisen udgives af Foreningen Hus Forbi, som alle Hus Forbi-sælgerne er medlemmer – og dermed medejere – af.

 

Indholdet har gennemgående fokus på socialt udsattes liv og interesser. Genremæssigt har vi nyhedsartikler, baggrund, reportager, interviews og features. Vi vægter den menneskelige historie højt, vi sætter fokus på den socialpolitiske udvikling, men laver også interviews med kulturpersonligheder og andre interessante mennesker.

 

Hus Forbi er det mest læste trykte medie, der bliver solgt i Danmark, med 604.000 læsere (første halvår 2019 ifølge Index DK/Gallup). Fastansat på bladredaktionen er to rutinerede journalister med mange års erfaring fra forskellige dele af den danske medieverden. Desuden arbejder to faste medarbejdere på en nyoprettet digital redaktion, som via en øget digital tilstedeværelse skal nå nye målgrupper for Hus Forbi. Der er også tilknyttet freelancere.

 

En journalistpraktikant på Hus Forbi vil primært være knyttet til den trykte avis og arbejde med både kortere nyhedsartikler og de større ting til avisen – og vi har brug for det, du producerer. Du vil også komme til at lave digitale nyheder eller versioneringer og medvirke til både at producere og redigere stoffet.

 

Endelig er Foreningen Hus Forbi også en organisation, der arbejder for at skabe bedre vilkår for hjemløse og socialt udsatte, så det kan blive aktuelt at deltage i arbejdet med kampagner og fremstød i samarbejde med andre organisationer.

 

Kontakt: Ansvarshavende redaktør Poul Struve Nielsen, tlf. 5240 9079, redaktion@husforbi.dk eller på vores adressen, som er Jernbane Allé 68, 2720 Vanløse